Nepārspējami kabači ziemai – vasaras garša visu gadu

Šodien gatavoju gardu kabaču konservējumu ziemai! Šī recepte ir īsts atradums – pagatavojot to vasarā, ziemā pat gaļa vairs nebūs vajadzīga. Pietiek vien apcept kartupeļus, atvērt burciņu ar šiem aromātiskajiem kabačiem – un pilnvērtīgas pusdienas gatavas.

Kabači ir maigi, sulīgi un piesūkušies ar garšvielu buķeti. Tie lieliski sader ar jebkuru piedevu – gan ar graudaugiem, gan dārzeņiem, gan vienkārši ar svaigu maizi.

Šī sagatave ne tikai iepriecina ar garšu, bet arī ļauj ietaupīt laiku ziemā – kad gribas kaut ko ātri, siltu un mājīgu. Noteikti iesaku pagatavot vairākas burciņas – pieredze rāda, ka tās pazūd no pieliekamā ātrāk, nekā var iedomāties.

Tuvākajās dienās padalīšos arī ar detalizētu recepti – ar precīzām proporcijām, marinādes sastāvu un dažiem trikiem, kas padara šo konservu īpaši garšīgu. Sekojiet līdzi un neaizmirstiet sagādāt kabačus, kamēr tie vēl ir sezonā!

Pagatavošana:

Šai receptei vislabāk izmantot jaunus kabačus ar plānu miziņu un bez sēklām. Kabačus sagriežam šķēlītēs vai ceturtdaļās – pēc vēlēšanās var sagriezt arī kubiņos. Liekam kabačus katlā. Smalki sasmalcinām zaļumus un pievienojam kabačiem.

Uzreiz piebildīšu, ka katla vietā var izmantot jebkuru dziļu bļodu – tas nav būtiski. Tālāk ņemam ķiplokus un izspiežam caur spiedi. Burkānus sarīvējam uz rupjās rīves un arī liekam kopējā traukā pie kabačiem.

Traukā pie dārzeņiem pievienojam cukuru, sāli, maltus melnos piparus un etiķi. Visu rūpīgi samaisām un atstājam uz vienu stundu. Šajā laikā masu vajadzētu vēl divas līdz trīs reizes pārmaisīt.

Lasi vēl: Ar šo šķīdumu es laistu burkānus augustā- sakņaugi izaug lieli un saldi

Kamēr kabači marinējas, sagatavojam burkas. Tās rūpīgi nomazgājam. Var pārliet ar verdošu ūdeni vai izkarsēt sterilizācijai. Vāciņus noteikti jānovāra. Pēc stundas redzēsim, ka kabaču masa ir ievērojami samazinājusies tilpumā.

Tagad pildām sterilizētās burciņas ar kabačiem. Kad burkas ir piepildītas, šķidrumu, kas palicis katlā vai bļodā, kur atradās kabači, arī pārlejam burkās. Tālāk burkas ar saturu nepieciešams sterilizēt apmēram 15 minūtes un tad cieši aizvākojam ar vāciņiem.

Nepieciešams:

Kabači – 2 kg
Burkāni – 3 gab.
Ķiploki – 70 g
Sāls – 50 g
Cukurs – 100 g
Ābolu etiķis 6% – 150 ml
Maltie melnie pipari – 1,5 tējk.
Pētersīļi – 1 saišķis
Dilles – 1 saišķis

Lasi vēl: Ko es daru ar krējuma vāciņiem — tagad tie man ir noderīgāki nekā pats produkts

Lai jums labi garšo!